Παραλία «Ζεματάς» της Παναγιάς

 

    Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη  ανησυχία ενημερωθήκαμε για την  αίτηση- καταγγελία που υπέβαλλαν σε Υπηρεσίες και Εισαγγελέα κάτοικοι και φορείς της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς Λήμνου που  αφορά την  ανεξέλεγκτη ελεύθερη κατασκήνωση στην παραλία «Ζεματάς» της Παναγιάς και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί. 

   Η πρωτοβουλία αυτή καταδεικνύει αφ ενός  μεν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την  παντελή έλλειψη  έλεγχου  – εποπτείας των αρμόδιων Υπηρεσιών στη παράνομη  χρήση –κατάχρηση των παραλιών και του αιγιαλού, που έχει σαν επακόλουθο την καταστροφή των πανέμορφων ευαίσθητων αμμοθινικών σχηματισμών και κρίνων της θάλασσας, καθώς και την κάθε μορφής ρύπανση των αμμουδιών,  αφ ετέρου δε την πεποίθηση των πολιτών ότι οι παραλίες του νησιού μας είναι ένα από τα μοναδικά  συγκριτικά πλεονεκτήματα του, ένας φυσικός πλούτος και πολύτιμο αγαθό  που οφείλουμε να τις προστατέψουμε για να συνεχίσουμε να τις απολαμβάνουμε κάτοικοι και επισκέπτες.

   Συνυπογράφουμε και υποστηρίζουμε τη πρωτοβουλία αυτή με κάθε τρόπο διότι πρέπει να αποτραπεί άμεσα η υποβάθμιση της παραλίας και της περιοχής, προς χάριν ολίγων. 

   Ζητάμε από όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες το αυτονόητο, δηλαδή:

- την εφαρμογή του Νομικού πλαισίου που διέπει την χρήση των παραλιών και αιγιαλού, είτε αυτές παραχωρούνται από το Δήμο είτε όχι.

- την λήψη μέτρων για τον έλεγχο των χρήσεων και τη διασφάλιση της  καθαριότητας .

ην  ενημέρωση  των πολιτών και τουριστών με απαγορευτικές  πινακίδες  για τη διέλευση οχημάτων από τις παραλίες και την αυθαίρετη ελεύθερη κατασκήνωση και παραμονή αυτοκινούμενων παραθεριστών σε αυτές.

-την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών με κάθε μέσο (έντυπα, ραδιοφωνικά σπότ κλπ) .

   Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει στις επιστολές μας και παραστάσεις μας που αφορούσαν  τις παραλίες του νησιού μας ( πρόσφατα δε τη παραλία του Κέρους)  στόχος πρέπει να είναι η διατήρηση του  φυσικού πλούτου της κάθε περιοχής και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, ώστε να λειτουργήσει και ως πόλος  έλξης επισκεπτών και παραθεριστών, στο πλαίσιο όμως μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Το Δ.Σ

Του Ομίλου ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ 

 

Κοινοποίηση

Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας, Δήμο Λήμνου,  Λιμεναρχείο , Επαρχείο, Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, Συνήγορο του Πολίτη και Γραφείο Υπουργού Τουρισμού


 

Main Menu

Επικοινωνία

"ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ "

Τ.Θ. 103   Τ.Κ.81400   Μύρινα ΛΗΜΝΟΥ

email : info@anemoessa.net

Ο ΚΑΙΡΟΣ