Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση – ΝΕΟ Δ.Σ

           Πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου 2013 σε αίθουσα του Γυμνασίου Μύρινας η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Ομίλου ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ. Το απερχόμενο Δ. Σ παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις του Ομίλου στα δύο χρόνια της θητείας του.                                                                                                                                                                Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προσπάθειες του Ομίλου για αποτροπή της βιομηχανικού μεγέθους εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο νησί μας. Προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με άλλους φορείς της Λήμνου και γειτονικών νησιών, με ομιλίες σε χωριά και σχολεία, προβολή ταινίας, δημιουργία αφίσας, παράσταση και εισήγηση στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, κατάθεση ενστάσεων στα Αρμόδια Υπουργεία και πολλές άλλες δράσεις. Πολύ σημαντική η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο θέμα αυτό.

           Αναλύθηκε η πρόταση του Ομίλου για την εκπόνηση ειδικού χωροταξικού σχεδίου, ώστε να καθορισθεί ο αριθμός και οι θέσεις των μονάδων ΑΠΕ με βάση την φέρουσα ικανότητα του νησιού, ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες επενδύσεις.                                                                                                                                                                   Έγινε αναφορά στις παρεμβάσεις του Ομίλου, με παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς, επιστολές και κοινοποίηση αυτών στον Αρμόδιο Εισαγγελέα (όπου ήταν απαραίτητο ) για τα λύματα που ρυπαίνουν το ρέμα του Ρωμαίικου και του Τσας, για τη δόμηση στις κορυφογραμμές, για τη διαμόρφωση της αγοράς και του λιμανιού, την ανάπλαση των Ρηχών Νερών και της πλατείας Υψιπύλης (ΟΤΕ), την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου της Ηφαισείας, κ.λ.π.

           Στα μέλη που μετείχαν στη συνέλευση παρουσιάστηκαν τα έντυπα των μελετών και προτάσεων που έχει εκπονήσει ο Όμιλος για τη διαμόρφωση της πλατείας του ΟΤΕ , των βράχων του Αι Γιάννη, των ειδικών διαδρομών στην πόλη, των σύγχρονων - με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική - προβατοστασίων σε συνδυασμό με τις παλαιές μάνδρες, με δυνατότητες ανάπτυξης θεματικού τουρισμού. Σχολιάσθηκε η έλλειψη ανταπόκρισης και ευαισθησίας των αρμόδιων φορέων στα παραπάνω ζητήματα που τους τέθηκαν.                                                                                                                                  

         Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για την προσπάθεια του Ομίλου να στηρίξει την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής , στηριγμένης στα ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας. Προσπάθεια που γίνεται σε στενή συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η επιτυχημένη προσπάθεια συλλογής και καλλιέργειας σπόρων των ιδιαίτερων προϊόντων του νησιού, μερικών μάλιστα σχεδόν ξεχασμένων (άφκος, σιτάρι Λήμνος., κ.λπ.) πρόκειται να κορυφωθεί με την έκδοση ειδικού βιβλίου.      

     Η δημιουργία ειδικού φακέλου για την κατοχύρωση του Μελίχλωρου τυριού ως ΠΟΠ (φάκελος που περιμένει χρηματοδότηση λίγων χιλιάδων ευρώ από κάποιον αρμόδιο), οι επιτυχημένες πιλοτικές προσπάθειες αναβίωσης λειμώνων για βόσκηση, οι εκπαιδευτικές εκδρομές με συμμετοχή παραγωγών, η διοργάνωση ημερίδων με τη συμμετοχή ειδικών ως ομιλητών ήταν κάποιες από τις προσπάθειες του Ομίλου σε αυτή την κατεύθυνση.

     Από μέλη της Ανεμόεσσας τονίστηκε η ανάγκη μεγαλύτερης διείσδυσης του Ομίλου στην κοινωνία του νησιού. Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει, εκτός των άλλων και η καλύτερη ενημέρωση για τις δράσεις του Ομίλου.                                                                                                                                           Μετά το τέλος   της συνέλευσης έγιναν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ .

Το νέο Δ.Σ.   συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως ακολούθως :

Πρόεδρος - Φωτεινή Ετμεκτσόγλου

Αντιπρόεδρος – Γιώργος Κότσαλης

Γ. Γραμματέας – Ήβη Νανοπούλου

Ταμίας – Γιώργος Τραμουντάνης

Μέλη – Αλίκη Παλαιολόγου, Έκτορας Κατσαρός, Σόφη Χαψή

 

Main Menu

Επικοινωνία

"ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ "

Τ.Θ. 103   Τ.Κ.81400   Μύρινα ΛΗΜΝΟΥ

email : info@anemoessa.net

Ο ΚΑΙΡΟΣ