"ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ " Όμιλος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Νήσου ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

 

 

ΠΡΟΣ ΓΡΑΣΕΠ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ Μύρινα 17-5-2011

ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑ

 

Στην ημερίδα με τίτλο «Γνώση για την Τροφή, Τροφή για Σκέψη, Σκέψη για Δράση» που διοργάνωσε το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, το Γραφείο ΣΕΠ του Γυμνασίου Μύρινας, το Γενικό Λύκειο Μύρινας και το ΕΠΑΛ Μύρινας, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών του Γενικού Λυκείου Μύρινας και του ΕΠΑΛ Μύρινας με επιχειρηματικές ιδέες .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ημερίδα και με πολλή συγκίνηση τις παρουσιάσεις και βραβεύσεις των μαθητών.

Η επιπλέον βράβευση της εργασίας της ομάδας μαθητών του Γενικού Λυκείου Μύρινας με 2ο βραβείο, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μας κάνει όλους πολύ υπερήφανους και δίνει ελπίδα στην δύσκολη εποχή μας για το μέλλον των παιδιών μας και την προοπτική του τόπου μας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές που τους καθοδηγούν και τους στηρίζουν .

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ΑΝΕΜΟΕΣΣΑΣ

 

 

Σπόροι

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

 

Τοπικές Ποικιλίες Λήμνου:

Εργαλεία στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας του νησιού

Καταγραφή τοπικών ποικιλιών σπόρων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και Συναντήσεις 4 και 5 Ιουνίου στο Μούδρο, και στο Πορτιανού

Η σημερινή κρίση στη γεωργία - που επήλθε λόγω των επιλογών της Κοινοτικής πολιτικής και των διεθνών οικονομικών τάσεων (παγκοσμιοποίηση), προώθησε την εντατικοποίηση της γεωργίας μέσω της τυποποίησης, την αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων, την εξαντλητική χρήση εδαφών και φυτοφαρμάκων, αλλά και την απαίτηση για το εύκολο και γρήγορο χρήμα - πρέπει να αποτελέσει μάθημα προς αποφυγή - σε διεθνές και τοπικό επίπεδο - και αφορμή για αναθεώρηση δεδομένων και προτύπων.

Η Ανεμόεσσα -Ομιλος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς νήσου Λήμνου- έχει τη βαθιά πεποίθηση ότι οι μικροί -ιδίως νησιωτικοί τόποι- μπορούν να ανταγωνιστούν και ισότιμα να αναπτυχθούν, αξιοποιώντας ακριβώς τη μικρή κλίμακα και τις ιδιαιτερότητες του τόπου τους. Έτσι, έχει θέσει ως κύριο στόχο της δράσης της να αναδείξει και ενθαρρύνει -με τις δυνάμεις της- τις παραγωγικές εκείνες δραστηριότητες του νησιού που συνδέονται με την ταυτότητά του και μπορούν καθοριστικά να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και στην πνευματική και κοινωνική ανάπτυξή τους. Στο ‘πλαίσιο αυτών των στόχων, η Ανεμόεσσα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οργάνωσε πέρυσι μία πρώτη επιτυχή συνάντηση και εκδηλώσεις με θέμα: Παραγωγικές Δραστηριότητες στη Λήμνο, προκλήσεις και προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον.

Φέτος, ως φυσική συνέχεια, οργανώνει μία δεύτερη σειρά συναντήσεων με θέμα: Τοπικές Ποικιλίες Λήμνου: Εργαλεία στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας του νησιού.

Η γη της Λήμνου αποτέλεσε πάντα το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Οι δε τοπικές ποικιλίες του νησιού και η πλούσια αγροτική παραγωγή, είναι μέρος της άγραφης ιστορίας του διαμορφώνοντας το τοπίο και την κοινωνία του, καθορίζοντας τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου. Σήμερα , αξιοποιώντας με σύγχρονο τρόπο αυτές τις ίδιες ποικιλίες, μπορεί να αναδειχθούν προϊόντα ταυτότητας με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία και να αποτελέσουν κεφάλαιο του τόπου με δυνατότητα συμβολής στην οικονομία του.

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Main Menu

Επικοινωνία

"ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ "

Τ.Θ. 103   Τ.Κ.81400   Μύρινα ΛΗΜΝΟΥ

email : info@anemoessa.net

Ο ΚΑΙΡΟΣ